donderdag 5 maart 2009

Authenticiteit

Bas Blekkingh is directeur van Authentiek Leiderschap en schrijver van het gelijknamige boek. Een overzicht van zijn denkbeelden is te vinden op http://www.mt.nl/experts/1779378/Uw_ego_staat_authentiek_leiderschap_in_de_weg.html en wat uitgebreider op http://www.authentiekleiderschap.nl/.

Hij schrijft onder andere:
"Weten wat uw authenticiteit is en daar naar handelen, heeft een aantal voordelen. Allereerst is het minder vermoeiend, omdat u niet langer constant bezig bent met de vraag ‘wat denken anderen hiervan'. Daarnaast geeft het ontzettend veel energie. Blekkingh noemt ook een voordeel voor het bedrijf en uw omgeving. "Als je transparant bent in wat je de wereld wilt meegeven, dan willen werknemers met dezelfde missie graag met je optrekken en er ook vol voor gaan. Daarnaast heb je samen veel meer lol onderweg."

Voor mij is dit een wel heel mooie samenvatting van de culturele en persoonlijke invulling van het Nieuwe Werken.

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie link tussen het Nieuwe Werken en authenticiteit! Ik begrijp ook beter waarom het Nieuwe Werken voor mij werkt. Weg met de bezigheidstherapie!

Over mij

Mijn foto
Tot 1992 studeerde ik Technische Informatica aan de TU Delft en in 2000 en 2001 heb ik een MBA opleiding gevolgd aan de Rotterdam School of Management. Ik werkte 10 jaar voor PinkRoccade als consultant, project manager, contract manager en business line manager. Daarna werkte ik 4 jaar bij KBenP als principal consultant. Ik was trekker van de thema's "het Nieuwe Werken" en ECM & Search. Daarnaast was ik inhoudelijk betrokken bij de projecten en adviesopdrachten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer onder de firmanaam InforU BV. Mijn specialisme is productiviteit en de kenniswerker, het Nieuwe Werken, Web 2.0 en Informatiemanagement.

Publicaties:
*Over Toverdozen en Tovermensen, OverheidsDocumentatie (OD), 2010
*Kenniswerk kan 20% goedkoper –marktonderzoek naar effectiviteit van de kenniswerker KBenP, 2009
* Boekreview: Managing The Crowd – Steve Bailey OD, 2008
* Digitale werkplek voor Rijksambtenaren Overheidsmanagement, 2008
* Samen werken zonder regie leidt niet tot samenwerken Computable.nl, 2007
* Help de Bezoeker Zoekt! Paul Ruijgrok. KBenP Actueel, 2007