vrijdag 11 september 2009

Gaan ICT-consultants de helden van het Nieuwe Werken zijn?

Jeroen Scholten schreef op Computable.nl over het Nieuwe Werken en dat dit een bredere ontwikkeling is dan alleen ICT:
"Door deze veranderingen wordt het voor de ict-afdeling steeds lastiger om beslissingen met betrekking tot het ict-platform binnen de eigen afdeling te nemen. Ict-consultants worden steeds vaker gevraagd om mee te denken over de strategie van een bedrijf en de betrokkenheid wordt steeds groter. Waar een ict-consultant zich voorheen alleen bezighield met de techniek moet hij zich nu ook thuis voelen in de betreffende business, hr en marketing gerelateerde onderwerpen. (zie http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/beleid/3036992/2379250/het-nieuwe-werken-overstijgt-ict.html?utm_source=Nieuwsbrief#3060124#ixzz0QjKOPrXh)"

Ik denk dat Jeroen de logica een beetje omgekeerd toepast.

Hij zegt: het Nieuwe Werken is een breder gebied dan ICT, dus moeten ICT-consultants breder kijken dan alleen ICT en zich ook in HR en strategie gaan verdiepen.

Je zou ook kunnen zeggen: het Nieuwe Werken is een breder gebied dan HRM, dus moeten HRM-consultants zich ook in de ICT gaan verdiepen.

Ik zou zeggen: het Nieuwe Werken is een breder gebied dan ICT, dus moet je geen ICT-consultants maar "breder-consultants" inzetten. Dit noemen we toch organisatie, business of management consultants?

4 opmerkingen:

Meint de Vries zei

"Uit de global CIO study van IBM is gebleken dat de succesvolle CIO sterk betrokken is bij de uitwerking van de bedrijfsstrategie en dit in nauwe samenwerking met de andere business executives. Deze betrokkenheid bij en invloed op de srategie wordt bijv. geillustreerd door het feit dat 2 van de 3 CIOs in de BeNeLux zitting hebben in het senior management team".

Meer interessante inzichten en details zijn te vinden op www.ibm.com/voiceofthecio.

Paul Ruijgrok zei

Dat is goed nieuws! Wat betekent dat volgens jou voor de rol van de ICT-consultant?

Meint de Vries zei

Volgens mij moet de ICT consultant de CIO meer adviseren en faciliteren in deze betrokkenheid bij /invloed op de bedrijfsstrategie: Hoe kan de CIO zijn middelen en invloed toepassen om de bedrijfsstrategie effectief en innovatief te ondersteunen? De toegevoegde waarde van de ICT consultant zit in de assistentie bij het vertalen van de bedrijfsstrategie naar de ICT strategie.

Paul Ruijgrok zei

Je zegt twee dingen wat de ICT consultant moet doen:
- adviseren en faciliteren in deze betrokkenheid bij /invloed op de bedrijfsstrategie
- assistentie bij het vertalen van de bedrijfsstrategie naar de ICT strategie

Dat zijn wel twee heel verschillende dingen, die ook een verschillend kennisprofiel vragen.

Over mij

Mijn foto
Tot 1992 studeerde ik Technische Informatica aan de TU Delft en in 2000 en 2001 heb ik een MBA opleiding gevolgd aan de Rotterdam School of Management. Ik werkte 10 jaar voor PinkRoccade als consultant, project manager, contract manager en business line manager. Daarna werkte ik 4 jaar bij KBenP als principal consultant. Ik was trekker van de thema's "het Nieuwe Werken" en ECM & Search. Daarnaast was ik inhoudelijk betrokken bij de projecten en adviesopdrachten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer onder de firmanaam InforU BV. Mijn specialisme is productiviteit en de kenniswerker, het Nieuwe Werken, Web 2.0 en Informatiemanagement.

Publicaties:
*Over Toverdozen en Tovermensen, OverheidsDocumentatie (OD), 2010
*Kenniswerk kan 20% goedkoper –marktonderzoek naar effectiviteit van de kenniswerker KBenP, 2009
* Boekreview: Managing The Crowd – Steve Bailey OD, 2008
* Digitale werkplek voor Rijksambtenaren Overheidsmanagement, 2008
* Samen werken zonder regie leidt niet tot samenwerken Computable.nl, 2007
* Help de Bezoeker Zoekt! Paul Ruijgrok. KBenP Actueel, 2007