zaterdag 20 december 2008

Het Nieuwe Werken milieuvriendelijk?

Een argument dat weleens genoemd wordt voor het Nieuwe Werken, is dat het milieuvriendelijk is. Het voorkomt files en reiskilometers, vooral met auto en vliegtuig.

Op MD Weekly (zie: http://www.mdweekly.nl/901433/groei-internet-kan-tot-energie-infarct-leiden) stond een artikel, waaruit blijkt dat bandbreedte veel energie vraagt. Dus ook het Nieuwe Werken levert daarmee een milieubelasting op:

"De aanhoudende groei van het internet kan uiteindelijk tot een energie-infarct leiden. Dat is de verwachting van Australische onderzoekers. Kerry Jarnes Hinton, hoofdonderzoeker Electrical and Electronic Engineering aan de universiteit van Melbourne, bouwde een energieconsumptiemodel voor internet waar dit uit bleek. "

*** helaas laat MD Weekly het niet toe om meer dan twee regels over te nemen uit hun artikel ***



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte Heer Ruijgrok,

In bovenstaand artikel (Het nieuwe werken milieuvriendelijk?) is het grootste deel letterlijk overgenomen van MD Weekly. Wij stellen het zeer op prijs dat u MD Weekly een waardevolle bron vindt en berichten van Profnews op uw blog plaatst. Echter, het auteursrecht van alle berichten op MD Weekly is in handen van Profnews.

Er bestaat geen overeenkomst om berichten van Profnews op uw site te plaatsen. Daarom zou ik hierover graag even contact met u hebben.

Profnews biedt u namelijk de mogelijkheid om de berichten gratis op uw site te plaatsen. Hierbij betaalt niet de eigenaar van een website of nieuwsbrief, maar de adverteerder. Sterker nog, omdat Profnews met een advertentiemodel werkt, bieden wij ook revenuesharing van de advertentie-inkomsten.

Referenties en een uitgebreide uitleg van de mogelijkheden zijn beschikbaar via http://profnewsnl.blogspot.com/. Om de webcontent optimaal te kunnen leveren, verzoek ik u contact met mij op te nemen.

Indien wij geen afspraak kunnen maken, verzoek ik u de geplaatste berichten per direct te verwijderen en in de toekomst af te zien van publicatie zonder onze toestemming. Wel is het toegelaten de titel, eerste twee zinnen en een elektronische link naar het bericht op MD Weekly op uw blog te plaatsen.

Ik zie uw reactie graag zo spoedig mogelijk tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Michel Verbiest | key account manager

__________________________________________

Profnews | Vakinformatie uit betrouwbare bron

www.profnews.nl | michel.verbiest@mdinfo.nu

T +31 (0)20 570 9090 | F +31 (0)20 570 90 89

Oostenburgermiddenstraat 202 | 1018 LL Amsterdam

Anoniem zei

Mits een overeenkomst met Profnews, is plaatsing van volledige berichten wel mogelijk.

Referenties en een uitgebreide uitleg van de mogelijkheden zijn beschikbaar via http://profnewsnl.blogspot.com.

Michel Verbiest
key account manager
Profnews
www.profnews.nl michel.verbiest@mdinfo.nu
T +31 (0)20 570 9090
F +31 (0)20 570 90 89
Oostenburgermiddenstraat 202
1018 LL Amsterdam

Over mij

Mijn foto
Tot 1992 studeerde ik Technische Informatica aan de TU Delft en in 2000 en 2001 heb ik een MBA opleiding gevolgd aan de Rotterdam School of Management. Ik werkte 10 jaar voor PinkRoccade als consultant, project manager, contract manager en business line manager. Daarna werkte ik 4 jaar bij KBenP als principal consultant. Ik was trekker van de thema's "het Nieuwe Werken" en ECM & Search. Daarnaast was ik inhoudelijk betrokken bij de projecten en adviesopdrachten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer onder de firmanaam InforU BV. Mijn specialisme is productiviteit en de kenniswerker, het Nieuwe Werken, Web 2.0 en Informatiemanagement.

Publicaties:
*Over Toverdozen en Tovermensen, OverheidsDocumentatie (OD), 2010
*Kenniswerk kan 20% goedkoper –marktonderzoek naar effectiviteit van de kenniswerker KBenP, 2009
* Boekreview: Managing The Crowd – Steve Bailey OD, 2008
* Digitale werkplek voor Rijksambtenaren Overheidsmanagement, 2008
* Samen werken zonder regie leidt niet tot samenwerken Computable.nl, 2007
* Help de Bezoeker Zoekt! Paul Ruijgrok. KBenP Actueel, 2007