zondag 30 november 2008

Kun je Web 2.0 verbieden?

Eerder schreef ik over een rapport van Accenture over de rol van Millenials in zake IT op de werkvloer (zie http://productiviteitvandekenniswerker.blogspot.com/2008/11/het-nieuwe-werken-de-rol-van.html). In dat zelfde rapport staat ook e.e.a. over de mate waarin Millenials (lees: Generatie Einstein) hun eigen weg zoeken naar de juiste middelen om in hun werk te worden ondersteund.

Het rapport stelt:
"Many of the working millennials listed several unsupported technologies that they use for job-related activities, such as mobile phones (39%), social networking sites (28%), instant messaging products (27%), open-source technology (19%) and online applications (12%)."

Sommige organisaties proberen Web 2.0 buiten de deur te houden door het te verbieden. Helaas werkt dat dus niet. Sterker nog, het resultaat is dat medewerkers hun heil buiten de organisatie zoeken en dat dus ook informatie buiten het beheer van de organisatie terecht komt. Probeer dan nog maar kennismanagement, informatiebeveiliging, archiefvorming etc. te organiseren.

Het lijkt er dus sterk op dat organisaties beter moderne middelen op een beheerde manier beschikbaar stellen om zo de vraag naar middelen en de vraag naar governance goed kunnen bedienen.

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Tot 1992 studeerde ik Technische Informatica aan de TU Delft en in 2000 en 2001 heb ik een MBA opleiding gevolgd aan de Rotterdam School of Management. Ik werkte 10 jaar voor PinkRoccade als consultant, project manager, contract manager en business line manager. Daarna werkte ik 4 jaar bij KBenP als principal consultant. Ik was trekker van de thema's "het Nieuwe Werken" en ECM & Search. Daarnaast was ik inhoudelijk betrokken bij de projecten en adviesopdrachten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer onder de firmanaam InforU BV. Mijn specialisme is productiviteit en de kenniswerker, het Nieuwe Werken, Web 2.0 en Informatiemanagement.

Publicaties:
*Over Toverdozen en Tovermensen, OverheidsDocumentatie (OD), 2010
*Kenniswerk kan 20% goedkoper –marktonderzoek naar effectiviteit van de kenniswerker KBenP, 2009
* Boekreview: Managing The Crowd – Steve Bailey OD, 2008
* Digitale werkplek voor Rijksambtenaren Overheidsmanagement, 2008
* Samen werken zonder regie leidt niet tot samenwerken Computable.nl, 2007
* Help de Bezoeker Zoekt! Paul Ruijgrok. KBenP Actueel, 2007