dinsdag 6 januari 2009

Web 2.0 en plaats- en tijdonafhankelijk werken

Loek Essers schrijft op Webwereld: "Nederland heeft behoefte aan flexibele tijden en 'flexibele kantoren' en ook thuiswerken wordt steeds meer gedaan. Vandaar dat Nederland voorloopt op het gebied van 2.0 bedrijfsculturen, aldus Mann. Web 2.0 software kan bij uitstek dit nieuwe werken faciliteren." (zie http://webwereld.nl/articles/54087/2008--bedrijven-negeren--web-2-0-nog-steeds.html).

Jammer dat toch weer de relatie tussen web 2.0 een plaats- en tijdonafhankelijk werken wordt gelegd. Zou web 2.0 nou echt noodzakelijk zijn hiervoor? Goede email voorzieningen, een mobiele telefoon en overal toegang tot bedrijfssystemen zou hier voldoende voor moeten zijn.

Anderzijds, is web 2.0 alleen relevant voor organisaties die plaats- en tijdonafhankelijk werken? Of zou het zo zijn dat collega's die op dezelfde gang werken, maar drie (gesloten) deuren verderop, net zo moeilijk kennis met elkaar delen? En als ze het nu niet doen, waarom gaan ze het dan wel doen als ze straks thuis werken?

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Tot 1992 studeerde ik Technische Informatica aan de TU Delft en in 2000 en 2001 heb ik een MBA opleiding gevolgd aan de Rotterdam School of Management. Ik werkte 10 jaar voor PinkRoccade als consultant, project manager, contract manager en business line manager. Daarna werkte ik 4 jaar bij KBenP als principal consultant. Ik was trekker van de thema's "het Nieuwe Werken" en ECM & Search. Daarnaast was ik inhoudelijk betrokken bij de projecten en adviesopdrachten.

Sinds 2010 ben ik zelfstandig ondernemer onder de firmanaam InforU BV. Mijn specialisme is productiviteit en de kenniswerker, het Nieuwe Werken, Web 2.0 en Informatiemanagement.

Publicaties:
*Over Toverdozen en Tovermensen, OverheidsDocumentatie (OD), 2010
*Kenniswerk kan 20% goedkoper –marktonderzoek naar effectiviteit van de kenniswerker KBenP, 2009
* Boekreview: Managing The Crowd – Steve Bailey OD, 2008
* Digitale werkplek voor Rijksambtenaren Overheidsmanagement, 2008
* Samen werken zonder regie leidt niet tot samenwerken Computable.nl, 2007
* Help de Bezoeker Zoekt! Paul Ruijgrok. KBenP Actueel, 2007